انواع تست های تشخیصی میکروب شناسی
1-تست کاتالاز :
به منظور جداسازی باکتری های تجزیه کننده H2O2 .
محلول 3% H2O2 +یک لوپ از باکتری روی لام :
-خروج گاز← کاتالاز +
-عدم خروج گاز ← کاتالاز –
2-تست اکسیداز :
به منظور جداسازی باکتری های اکسید کننده .
روی دیسک مخصوص با لوپ چوبی کلنی های کمی از باکتری می گذاریم :
-ارغوانی ← اکسیداز +
-بدون تغییر رنگ ← اکسیداز –
3- تست کوآگولاز :
به منظور جداسازی باکتری های Coagulator یا لخته کننده سرم خون.
رقیق کردن سرم انسانی 4 الی 5 بار+ انکوباسیون 37 درجه + باکتری :
- ایجاد لخته ← کوآگولاز +
- بدون لخته ← کوآگولاز –
4- تست اوره آز:
به منظور جداسازی باکتری های حاوی آنزیم اوره آز.
تست اوره آز :
Rapid-: بیوپسی از معده برای تشخیص H.pylori
-معمولی و متعارف :در محیط کشت(پلیت ) انجام میگیرد.
اوره آگار + باکتری :
-تولید CO2 و آمونیاک← تغییر رنگ اندیکاتور← اوره آز+
-بدون تغییر رنگ ← اوره آز –
5-تست سیترات :
به منظور جداسازی باکتری های استفاده کننده از چرخه گلی اکسیدات و سیترات به عنوان منبع کربن.
محیط کشت سیمون سیترات (سبز رنگ) + باکتری:
-رنگ آبی ← سیترات +
-رنگ سبز ←سیترات –
6-تست حلالیت در صفرا :
به منظور جداسازی باکتری هایی که در صفرا حل می شوند .
باکتری + محیط کشت نوترینت براث (زرد)PH=7/2 ،15 تا 30 دقیقه انکوبه شود +یک قطره فنل رد +چند قطره SDS 10% :
-شفاف شد ←+
-شفاف نشد ← -
7-تست MR ، VP :
به منظور جداسازی انتروباکتریاسه ها.
محیط کشت MR,VP + باکتری در لوله آزمایش +معرف MR +انکوباسیون 37 درجه 24 ساعت :
-هاله قرمز ← MR+
-بدون هاله ← MR –
8-تست OF :
به منظور تشخیص باکتری های تخمیر کننده قند مانیتول.
نوترینت براث + 5/0 درصد قند مانیتول +معرف یا اندیکاتور :
-PH اسیدی:تخمیر قند و تغییر رنگ ← OF+
- بدون تغییر رنگ ←OF –